Arkivbild. Foto: Jurek Holzer/Scanpix
Båstad

Stiftelsen tvingas driva Norrviken i sommar

1:07 min

Sedan Peab-anknutna NTAB lämnade Norrvikens Trädgårdar i Båstad i höstas har man inte hittat någon som vill driva anläggningen vidare. Och nu står det klart att man inte hinner hitta någon till sommaren. Istället blir det stiftelsen som driver Norrvikens Trädgårdar i sommar.

Men det blir en lågbudgetsäsong och det är inte en lösning på lång sikt. 

– Kortsiktigt den här säsongen har vi sagt i stiftelsen att vi kommer att driva verksamheten, säger Anders Persson, ordförande i stiftelsen. 

Verksamheten ska finansieras med hjälp av hyresintäkter som man får för uthyrda lokaler och av entréavgifter. Men de pengarna räcker inte utan man ska ta ett lån på en halv miljon och nu ansöker man om att kommunen ska gå i borgen för lånet. 

Enligt Anders Persson så har man kontakt med ett antal intressenter som kan ta över trädgårdarna. Problemet är bara att det är bråttom att hitta någon som kan ta över. 

– Vi har sagt att vi klarar denna säsongen men sen har vi i princip uttömt alla möjligheter som finns, säger Anders Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista