Erkänner mord på kidnappad

SÖSDALA. Den man som på torsdagskvällen hittades mördad i ett skogsområde utanför Hässleholm är sannolikt den 28-årige man som kidnappades i Malmö på torsdagsmorgonen.
En 36-årig man har erkänt dådet och ytterligare en man är anhållen misstänkt för delaktighet.

– Vi kan ännu inte med säkerhet säga att den döde är samme man som kidnappades i Malmö, säger Lars Förstell, informationsdirektör vid Skånepolisen. Det får den rättsmedicinska undersökningen visa. 

Den döde hittades sedan 36-åringen anmält sig till polisen och berättat att han varit inblandad i 28-åringens försvinnande. 

I onsdags kväll stormade upp emot tio personer in i en lägenhet i Malmö. En del av dem var beväpnade med handeldvapen och knivar. De letade efter en man som skulle ha kränkt en tonårsflicka, som är släkt med de två anhållna männen.

Mannen fanns inte i lägenheten men gruppen tog med sig en 19-åring för att förmå honom att berätta var den eftersökte fanns.

19-åringen kördes omkring i Malmö under flera timmar innan han hittades svårt misshandlad i en park. Bland annat hade han bränts med cigaretter och skurits svårt i ena tummen.

En 28-årig man som befunnit sig i lägenheten tillsammans med den bortförde förhördes av polisen och fick sedan återvända hem. Vid tretiden natten till torsdagen dök kidnapparna upp igen och förde bort 28-åringen, som polisen nu antar är identisk med den mördade mannen vid Norra Mellby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".