Ingen skadad när tak rasade in

HELSINGBORG. Ingen människa skadades när ett stort innertak i ett pågående nybygge vid Knutpunkten i centrala Helsingborg rasade vid niotiden i går kväll.

Sökandet efter eventuella skadade personer pågick till strax före midnatt, och då var räddningspersonalen helt säkra på att det inte fanns någon människa under rasmassorna.

Det var ett innertak på cirka 7 500 kvadratmeter, stort som en fotbollsplan, som rasade ner inne i den ännu inte färdiga bussterminalen som byggs i anslutning till Knutpunkten.

-I första hand är vi otroligt lättade över att ingen kom till skada. Det kunde ha fått otroliga konsekvenser om det skett vid en annan tidpunkt. Nu börjar ett uppröjningsarbete som måste planeras noga. Det innebär merkostnader och en tidsförskjutning av projektet, och vi får ägna all vår kraft på att få ordning på det här.

Det säger Bengt Sandberg i projektledningsgruppen på Helsingborgs kommun som beställt nybygget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".