Motion på recept populärt

SIMRISHAMN. Ett försök i Simrishamn och Sjöbo med att skriva ut motion på recept har slagit så väl ut att det kommer att fortsätta som en permanent verksamhet.

Från och med i höst kommer alla i sydöstra skånes sjukvårdsdistrikt att kunna få fysisk aktivitet på recept säger Maria Andersson som är tillförordnad projektledare på Skåneidrotten.

-Det kan gälla personer som har diabetes, övervikt eller värk i kroppen som kan få ett recept. För flera av personerna som provat motion på recept så har allmäntillståndet förbättrats berättar hon.

FaR-projektet, som det kallas, i Ystad-Österlens Sjukvårdsdistrikt är ett samarbete mellan Region Skåne och Skånes Idrottsförbund. Försöket har pågått i ett år i Simrishman och Sjöbo och har alltså varit så lyckat att man från och med den 15 september gör det permanent för Tomelilla, Simrishamn, Ystad, Sjöbo och Skurup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista