Skåne

Region och kommun överens om rättspsykiatriskt centrum

Regionstyrelsens ordförande: ”Vi går ut med en tydlig avsiktsförklaring”
1:35 min

Ingen kommun har hittills velat ha det, men nu verkar det som att Trelleborg vill och får det. Efter regionstyrelsens möte på torsdagen står det klart att både kommunen och Region Skåne vill se Skånes nya rättspsykiatriska centrum i Trelleborg. Och regionen har lärt sig något från de tidigare misslyckandena, säger Pia Kinhult (M) som  är regionstyrelsens ordförande.

Det har inte varit lätt att få en kommun att öppna armarna för det nya rättspsykiatriska centrum. Proteststormarna har blåst starka i hittills alla kommuner som varit på förslag.

Och även i Trelleborg höjs röster. Framförallt mot de mindre öppna överläggningarna som gett överenskommelsen. Men Pia Kinhult säger att ingen ska känna sig överkörd.

– Det är inte ett beslut ännu, utan detta är en inriktning för att vi ska kunna ta den här diskussionen, säger Pia Kinhult (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".