SKÅNES FAGERHULT

Rektor efterlyser kommunala pengar

Rektorn: ”Vi fick ta saken i egna händer”
1:34 min

Betygen för åttonde- och niondeklassarna på Boklundaskolan i Skånes Fagerhult är fortfarande för dåliga. Skolans rektor är kritisk till att utbildningsnämden i Örkelljunga ställer krav på skolan utan att ge skolan pengar.

För ett år sen reagerade utbildningsnämnden i Örkelljunga på att en av fyra elever på skolan helt saknade betyg i något av kärnämnena svenska, engelska och matematik.

– Sen dess har vi fått ta saken i egna händer och sökt pengar för ett matematikprojekt, säger Peter Olsson, rektor på Boklundaskolan.

Elevernas betyg i matematik har blivit bättre och nu hoppas rektorn att man ska lyckas med detsamma i svenska och engelska.  

– Vi väntar på signaler från utbildningsnämnden och att de förstår att det är mer resurser som krävs, säger Peter Olsson. Utan ekonomiskt stöd från andra håll och från resurspersoner som betalas av Arbetsförmedlingen hade vi inte lyckats med den utvecklingen som vi fått till hittills, säger Peter Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".