SKÅNE

Kvinna förbjuds att ha hundar

1:02 min

En nordvästskånsk kvinna i sextioårsåldern får nu totalt hundförbud av länsstyrelsen sedan det visat sig att kvinnan inte klarar av sin hunduppfödning. Hundarna är alldeles för många och har det alldeles för smutsigt.

Det är inte första gången länsstyrelsen anmärker på kvinnans sätt att ha hundar. Redan för fyra år sedan fick hon anmärkning för att hundarna hade det smutsigt och ohygieniskt och året därpå fick hon och hennes sambo ett föreläggande från Ängelholms kommun om att de fick ha högst nio hundar.

Trots det hittade man 34 hundar året därpå och strax därpå föddes ytterligare en kull valpar. Fortfarande var det smutsigt och ohygieniskt.

Sammanlagt omplacerades 26 hundar, en lämnades till en köpare och tre avlivades. Kvinnan överklagade beslutet och ville ha tillbaka nio av hundarna, men nu beslutar alltså länsstyrelsen med stöd av djurskyddslagen att kvinnan varken får äga eller ha hand om hundar. Senast den första mars ska hon ha gjort sig av med de hundar hon äger eller tar hand om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista