Östra Göinge

Sex snabba maträtter gör betyget

1:20 min

På 40 minuter ska sex rätter lagas, läggas upp och presenteras för juryn. I Sibbhult idag höll resturangeleverna tungan rätt i mun när deras sista stora projekt innan studenten gick av stapeln.

–  Vi har testat rätterna innan för att få smakerna bra, men inte att få ut hela menyn så här snabbt, säger Jessika Dahlström, en av eleverna i årskurs tre som lagade mat under tisdagen.

Och lite nervöst var det erkände hon och hennes kamrater som väntade på sin tur att presentera sina rätter för panelen som smakade och betygsatte.

40 minuter hade varje elev på sig men även morgonen fick användas till förberedelser. Alla rätter hade en ingrediens förbestämd, utöver det var det bara elevernas fantasi och smaklökar som satte gränser. Och för Erika Ellertsson var det en ingrediens speciellt som gjorde henne nervös.

– Jag har aborre som varmrätt och jag är rätt nervös för att den ska bli bra tillagad, att den inte ska bli torr.

Maria Dietrichson

Maria Dietrichson, reporter. Foto: Sveriges Radio

maria.dietrichson@sr.se
040-666 56 06

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista