Kristianstad

Lediga parkeringar utan skyltar

1:28 min

De elektroniska skyltarna som berättar hur många lediga parkeringar som finns i Kristianstad centrum är helt svarta. Men det betyder inte att parkeringen är tom. Nej, skyltarna är helt enkelt trasiga.

– Nu tyvärr är det så att vi inte kan få fram reservdelar längre. Och vi måste ju sätta en gräns eftersom vi jobbar med kommuninvånarnas skattepengar, säger Lars Nyström på C4 Tekniks trafikenhet. 

Dessutom vill C4 Teknik avvakta beslutet om Östra centrum, för beroende på vad som händer där så kan hela parkeringssystemet komma att ändras. Och att byta ut skyltarna nu skulle i så fall vara en onödig kostnad, menar Lars Nyström. 

Skyltarna finns på ett par ställen i centrala Kristianstad och har funnits i ungefär åtta år. Den sista skylten slutade fungera någon gång i höstas och frågan är om någon saknar skyltarna. 

– Vi har inte fått något samtal om det förrän ni ringde nu, vilket ju var värmande att höra, att någon följt skyltarna, säger Lars Nyström.

Maria Dietrichson

Maria Dietrichson, reporter. Foto: Sveriges Radio

maria.dietrichson@sr.se
040-666 56 06

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista