Lugn midsommar i Skåne

SKÅNE. Samtidigt som det var ett ganska stökigt midsommarfirande runt om i landet så blev det en förhållandevis lugn helg i Skåne. ”Inte värre än en vanlig lönehelg” är summeringen från poliser som var i tjänst.

Trots att det blöta vädret la sordin på det värsta firandet under helgen har Skånes poliser åkt ut på ett antal misshandel- och fyllerifall. Ett tiotal rattfyllerister har också konstaterats.

Lugnt i Nordväst
På midsommarafton fick polisen reda upp ett bråk på Råbocka camping i Ängelholm. Annars säger länsvakthavande på Skånepolisen att det varit lugnt i nordvästskåne.

Som en lönehelg i Nordost
Inre befäl vid polisen i Kristianstad säger att helgen inte var värre är en vanlig lönehelg med en del misshandelsfall och fylla. Bland annat greps på fredagsnatten en 23-årig man vid Tradarens gatukök på E22an efter en misstänkt misshandel och på lördagskvällen kallades polisen till en camping i Åhus där en 18-årig man greps efter bråk med ordningsvakter. Under den sena lördagsnatten fick polisen ägna sig åt en del fylla runt krogarna i Kristianstad.

Lugnt i Sydost
Även inre befäl vid Ystadspolisen benämner midsommarfirandet på Österlen som oerhört lugnt. De har bara haft ett par fyllerister att ta hand om.

Få trafikolyckor
När det gäller trafiken, som brukar vara intensiv, så meddelar SOS alarm att räddningstjänsten runt om i Skåne bara åkt ut på ett fåtal olyckor under midsommarhelgen. Framförallt har det handlat om singelolyckor där rattfylleri misstänks ligga bakom en del av olyckorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".