Misstänkt pyroman anhållen

HÄSSLEHOLM. En person i 50-årsåldern är anhållen misstänkt för att ha anlagt branden på Stallmästargården på T4-området i Hässleholm på onsdagseftermiddagen. Under natten gjorde polisen en husrannsakan i mannens hem i Tyringe.

Mannen är misstänkt för grov mordbrand, och anhölls av åklagaren strax innan klockan sex på torsdagsmorgonen. Han greps odramatiskt i sin lägenhet tidigare under natten efter tips från vittnen.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen, men inte för mordbrand utan för rattonykterhet och misshandel. Enligt polisen har han också samband med byggnaden, oklart hur.

Teknisk undersökning under torsdagen
Den tekniska undersökningen av Stallmästargården påbörjas under torsdagsförmiddagen och brandorsaken kan förmodligen fastställas under eftermiddagen.

Eftersläckningsarbetet på T4-området i Hässleholm avslutades inte förrän vid sjutiden på torsdagsmorgonen. Två personer skadades lindrigt vid släckningsarbetet. En polis och en brandman skadade sig när de klämdes mellan en brandbil och en personbil.

Stort räddningspådrag
Det var vid fyratiden på onsdagseftermiddagen som det började brinna i Stallmästargården på T4-området i Hässleholm. Ett 30-tal brandmän jobbade med att släcka branden i den stora, gula byggnaden som innehöll kontor och café. Röken från branden spreds över stora delar av Hässleholm.

Nyrenoverat hus
I huset hade kommunens arbetsmarknadsenhet, AME, sina lokaler. Bertil Siecke är arbetsledare på tekniska kontoret i Hässleholms kommun och ansvarig för byggnaderna på T4-området. Han säger att det är extra tråkigt att just Stallmästargården har brunnit ner, eftersom det var den byggnad på T4-området som var i bäst skick.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista