Kalle Heise (MP) fick inget gehör i fullmäktige för sin hjärtefråga. Foto: Agnes Henriksson/Sveriges Radio
Kristianstad

En enda röst fällde MP:s hjärtefråga

"Motgången består av en enda individ"
1:26 min

En röst fällde i går förslaget om en beredning mot främlingsfientlighet i Kristianstads kommunfullmäktige. Förslaget har varit en hjärtefråga för Miljöpartiet - och den lever vidare, liksom samarbetet med de borgerliga, säger partiets företrädare.

– Vi kommer att arbeta vidare med frågan på ett eller annat vis, säger Kalle Heise miljöpartist och ledamot i kommunstyrelsen.

Förre moderaten och numera politiske vilden Mårten Hernbrandt röstade fällde igår förslaget om en beredning mot främlingsfientlighet i Kristianstads kommunfullmäktige.

Socialdemokraterna röstade mot det med hänvisning till att det var luddigt formulerat, och sverigedemokraterna för att de uppfattar förslaget som att det bekämpade deras parti.

Det nedröstade förslaget handlade om att kartlägga och bekämpa utanförskap. En beredning på tio personer skulle i två år titta på hur främlingsfientlighet yttrar sig i kommunen, i vilka grupper det finns och vad man ska göra åt det.

Frågan om utanförskap var central för Miljöpartiet när man valde att ingå samarbete med Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Åhuspartiet efter valet i höstas.

Men de nya politiska förutsättningarna har ingen stor påverkan på samarbetet - och samarbetet fortsätter, säger Kalle Heise.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".