Madeleine Livell-Jeppsson tar också på sig 3D-glasögonen när det är dags för sexorna i Gärsnäs att lära sig om hjärtat. Foto: Agnes Henriksson/Sveriges Radio
Simrishamn

Lära bättre med 3D

1:31 min

Två sjätteklasser i Simrishamn - på Gärsnäs skola och Borrby skola - är med i ett internationellt forskningsprojekt som ska ta reda på om, och hur, 3D-teknik kan göra det lättare att lära sig saker.

I en och en halv månad framöver kommer en del av sjätteklassarnas undervisning när det gäller människokroppen att bestå av att kolla på 3D-filmer. Då åker 3D-glasögonen på, och halva klassen åker ut.

Forskningen bygger nämligen på att den ena gruppen får lära sig om kroppen med hjälp av traditionell undervisning, samtidigt som den andra halvan av klassen inleder varje lektion med att titta på en 3Dfilm om en del av människokroppen - den här förmsom hjärtat den här förmiddagen. Det man vill undersöka är om eleverna får en bättre förståelse för hur hjärtat fungerar efter att ha sett det tredimensionellt pumpa blod.

På måndagen fick skolorna i Simrishamn finbesök av professor Anne Bamford från London, som håller i projektet. 16 skolor i åtta länder deltar och sexorna i Simrishamn är de enda projektdeltagarna som inte bor i en stor stad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista