Mordmisstänkte 52-åringen omhäktad

LUND. Tingsrätten i Lund har nu beslutat att den 52-årige man som på sannolika skäl är misstänkt för människorov, mord och grov våldtäkt på Helen Nilsson från Hörby, stannar kvar i häktet ytterligare två veckor.

Tingrätten i Lund accepterade på torsdagen den begäran om åtalsförlängning som chefsåklagare Pär Andersson lämnat in. Chefsåklagaren anser att han behöver ytterligare tid till utredningen som inte kommit så långt att det är möjligt att väcka åtal ännu.

52-åringen har genom sin advokat Sven Jernryd, inte motsatt sig en förlängd tid i häktet och därför kommer inte heller Lunds Tingsrätt att hålla någon ny häktningsförhandling.
Mannen är fortfarande häktad misstänkt för samma brott enligt Tingrätten i Lund, men om det tillkommit ytterligare misstankar om andra brott vill mannens advokat varken bekräfta eller dementera.

Sträng sekretess
Nu råder sträng sekretess runt utredningen, chefsåklagaren har belagt alla inblandade med yppandeförbud. Ett förbud som upphäver den grundlagsstadgade meddelarfriheten till massmedia och gör det möjligt för myndigheter att både eftersöka och bestraffa den som avslöjar uppgifter i utredningen.

Nekar fortfarande
Mannen förhördes igår och nekar fortfarande till brott enligt advokaten Sven Jernryd.

Efter åtalsförlängningen ska nytt åtal vara väckt den 23 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".