Två döda i trafikolycka

Sex lastbilar och en personbil var inblandade i en krock i går kväll söder om Markaryd på E4. Bärgningsarbetet väntas ta en stor del av dagen.
En dansk lastbilschaufför och hans 12-årige son omkom vid kollisionen. Sex lastbilar och en personbil var inblandade i olyckan som ställde till kaos och orsakade stopp på E4. Det var två lastbilar som frontalkrockade i det hala väglaget. Fyra andra lastbilar som låg bakom körde in i de kullvräkta fordonen. De två omkomna satt i en lastbil, där förarhytten trycktes ihop i krocken. Ytterligare en lastbilschaufför skadades och fördes chockad till Ljungby lasarett med ryggsmärtor. I dag onsdag går det inte att köra E4 mellan Markaryd och Örkelljunga. I stället leds trafiken om via Hässleholm. Enligt de senaste beskeden dröjer det en bra bit in på eftermiddagen innan trafiken kan släppas på igen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".