Lärare JO-anmäler rektor

SIMRISHAMN. Barn- och utbildningschefen i Simrishamn Göran Nydahl har anmälts till Justitieombudsmannen tillsammans med Friaborgsskolans rektor Thor Andersson.

Det är en lärare på Friaborgsskolan i Simrishamn som gjort JO-anmälan. Anledningen är att läraren vill att Justitieombudsmannen ska granska ärendet om ett försök att avskeda honom.

Läraren vill att JO ska granska hur rektorn och Barn- och utbildningschefen kommit över hans personliga papper som ska ha använts vid en överläggning om avsked.

Samma dag hade hans arbetsplats utplånats: Skrivbordet var försvunnit och golvet var nybonat och det vill anmälaren också att JO ska undersöka, eftersom han menar att det var kränkande mot honom.

Dessutom menar läraren att rektorn ska upprepade gånger försökt förhindra öppna diskussioner på bland annat personalkonferenser.

Rektorn på Friaborgsskolan Thor Andersson vill inte kommentera JO-anmälan, men Barn- och utbildningschefen Göran Nydahl säger till Radio Kristianstad att det inte gjorts något fel från hans eller rektorns sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".