Misstänkt söndrabymördare åtalad

KLIPPAN. Den 54-årige man, som erkänt mordet på en jämnårig bekant i Söndraby utanför Klippan i mitten på maj åtalades i dag vid tingsrätten i Helsingborg. Enligt mannens advokat var motivet bakom mordet svartsjuka eftersom båda männen varit intresserade av samma kvinna.

Den mördade 54-åringen levde ensam på en gård i Söndraby utanför Klippan. En kväll i maj hittades han död av sin bror, och polisen kunde snabbt konstatera att kroppen utsatts för våld.

Efter ett par dagars intensivt polisarbete greps den nu åtalade 54-åringen och samtidigt gjorde polisen en rad fynd i mannens bostad.

Ett par dagar senare begärdes mannen häktad och vid häktningsförhandlingarna i Helsingborgs tingsrätt i slutet av maj erkände 54-åringen att han dödat sin jämnårige bekant.

I den stämningsansökan som chefåklagare Jörgen Lindberg lämnade in idag anklagas 54-åringen för att med hjälp av en machete huggit och stuckit ihjäl sin bekant. Macheten hittades en tid efter mordet i ett vattendrag nära mordplatsen i Söndraby.

Den nu åtalade mannens advokat har uppgett att motivet bakom dådet var svartsjuka. De båda männen hade under en tid varit intresserade av samma kvinna.

I mannens bostad påträffade polisen burkar och explosiva ämnen, saker som chefsåklagare Lindberg menar skulle användas för tillverkning av bomber.

Efter erkännandet genomgick 54-åringen en liten psykiatrisk undersökning. Resultatet av den visade att han sannolikt lider av en allvarlig psykisk störning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista