Bilen som visades upp vid hovrättsförhandlingarna i Malmö under torsdagen

Bil synad i hovrättsförhandlingarna

MALMÖ. Hovrättsförhandlingarna fortsätter idag, om morden på två unga kvinnor på Hallandsåsen i januari. Under förmiddagen har rätten synat den bil som de två morddömda männen stal från kvinnorna - och sen krockade med, under mordnatten.

Den morddömde 17-åringen fortsätter att neka till morden. Och det är hans advokat Lars Kruse som begärt att bilen ska synas idag - något som inte gjordes vid tingsrättsförhandlingarna.

- Jag anser att det är viktigt att man får förstahandsintryck av det här fordonet. Det finns visserligen foton på fordonet men ett förstahandsintryck säger alltid mer, säger Lars Kruse till Sveriges Radio Kristianstad.

Det var en rejält tilltrasad mörkblå Renault Clio som hovrättens ledamöter fick se på parkeringen utanför Hovrätten idag. De båda morddömda männen stal bilen sen de misshandlat och lämnat de båda kvinnorna att dö i snön o kylan uppe på åsen i vintras. Efter ett par kilometers bilfärd genom natten, gick bilen av vägen i utkanten av Östra Karup och krockade med ett träd. Enligt åklagaren kravlade de båda männen ut ur bilvraket och gick sen hem för att sova.

Advokat Lars Kruse och hans klient är av en annan uppfattning. Han tycker att bilen är så illa skadad att hans klient inte kan ha suttit i den vid kraschen.

- Hovrättens ledamöter ska se hur illa tilltygad bilen är och jämföra med min klients skador, säger Kruse.

Anledningen att han inte begärde en syn av bilen i tingsrätten säger Kruse är att han då trodde att bilderna skulle räcka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".