Aktivister slog till mot kaninfarm

TOLLARP. Gruppen Djurens Befrielsefront tar på sig ansvaret för attentatet mot kaninfarmen i Tollarp utanför Kristianstad natten till igår. Ett 80-tal kaniner släpptes ut och kaninuppfödaren utsattes också för skadegörelse.

Djurens befrielsefront tar på sig ansvaret för attentatet genom ett anonymt e-postmeddelande ställt till Radio Kristianstad idag.

I meddelandet från Djurens Befrielsefront beskrivs aktionen som att kaninerna har räddats undan för tidig död. Avsändaren djurens befrielsefront skriver att ”alla djur ska ha rätt att få leva för sin egen skull - således tycker vi att ett uppfödande av kaniner som föda är oacceptabelt”.

Ett 80-tal kaniner släpptes ut från kaninuppfödaren, varav en del av dem fördes bort. Slagord målades också på väggarna. De flesta av kaninerna var avelsdjur för köttproduktion.

Erik Eriksson, medlem i Sveriges kaninavelsföreningars riksförbund, säger att det blivit ganska vanligt de senaste åren med den här typen av aktioner mot kaninuppfödare.

- Troligen har de som gör det här en felaktig uppfattning om hur djuren klarar sig ute i naturen. Men när tama djur släpps ut fritt så går de en kvalfull död till mötes, säger Erik Eriksson.

- De säger att de ska ta hand om kaninerna och hitta bra hem till dem, men hur ska de kunna göra det med 70-80 kaniner?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista