Arkivbild. Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio
Simrishamn

Oroligt på Plastal kring Saabs framtid

Plastal i Simrishamn som tillverkar bildelar till Saab börjar nu få allt svårare att vänta på en lösning för Saab och kommer allt närmare ett varsel.

Läget för företaget Plastal i Simrishamn blir allt mer problematiskt för varje dag som går nu. De har länge hoppats på en lösning för Saab och att tillverkningen i Trollhättan skulle komma igång igen. Men igår grusades de förhoppningarna när beskedet kom att avtalet mellan kinesiska Hawtai och Saab-ägaren Spyker har upphävts. 

– I fem veckor har vi haft is i magen säger Plastals VD Per-Ewe Wendel till P4 Kristianstad, men snart har vi nått vägs ände och måste lägga ett varsel. 

Plastal, som tillverkar delar till fordonsindustrin har sen mitten på april legat nere med sin produktion till Saab. den produktionen motsvarar 25 procent av Plastals verksamhet i Simrishamn. 

och Kommer inte den produktionen igång snart igen så kommer företaget att ta ett beslut om varsel i Simrishamn säger vd:n Per-Ewe Wendel. 

Idag jobbar cirka 190 personer på Plastal i Simrishamn, förutom bildelar till Saab tillverkar de även bildelar till Scania och Volvo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista