Ängelholm

Guide visar vägen för funktionshindrade

1:16 min

I Ängelholm kommer det nu att bli enklare att som funktionshindrad veta var man kan ta sig fram. En tillgänglighetsguide publiceras nämligen på webben.

Trots att 2010 var tillgänglighetsåret, då samhället skulle göras tillgängligt för alla och alla enkelt avhjälpta hinder skulle bort, så är vi inte där riktigt än, år 2011. Men i Ängelholms kommun publicerar man snart en tillgänglighetsguide på webben så att du som behöver veta hur tillgängligheten är på olika platser i kommunen kan ta reda på det hemifrån.

– Om du är rörelsehindrad till exempel så ska du kunna sitta hemma och bedöma hur tillgängligheten är och om det är lönt att åka dit du tänkt, säger Lars Stanley, byggnadsinspektör på stadsarkitektkontoret.

Grön symbol betyder tillgängligt. Röd symbol motsatsen. Enkelt att förstå och förhoppningsvis kommer guidens röda symboler att bytas ut mot gröna med tiden. För än är det inte bara gröna symboler i guiden.

– Här är en hel del att göra, samtidigt som det känns som att det exploderat lite. Många butiker har anpassat mycket faktiskt, säger Veronica Kippner, stadsbyggnadskontoret i Ängelholm.

Senast efter sommaren kommer guiden att ligga på Ängelholms hemsida och Veronica Kippner tror att den i sig kan få folk att åka till Ängelholm.

– Absolut, det tror jag!