Sjöbo

Fiskare försvunna efter fisketur

Polisen: ”Vi räknar med att få ner en helikopter”
1:23 min

Två män saknas efter en fisketur på Sövdesjön. Polisen har under söndagsmorgonen sökt efter männen, hittills utan resultat.

På lördagseftermiddagen, vid halvsex-tiden, hittades en övergiven plastbåt i södra delen av Sövdesjön. I båten fanns sportfiskeredskap, men inga personer syntes i närheten. Eftersom ingen heller hade anmälts saknad, avslutade polisen ärendet vid nio-tiden på kvällen.

Men under natten till söndag hörde oroliga anhöriga till två medelålders män av sig. Männen hade inte kommit tillbaka efter en fisketur på Sövdesjön. Beskrivningen på båten stämde med den båt som hittades dagen före. Då återupptog polisen sökandet. 

Flera polispatruller har under söndagsmorgonen sökt igenom stränderna vid Sövdesjön. Även båtar har satts in i sökandet och Frivilliga flygkåren har flugit över sjön, än så länge utan resultat. En helikopter från Göteborg ska flygas ner för att delta i sökandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".