Blekinge

Artisterna väljer Skåne framför Blekinge

1:27 min

Blekinge förlorar kampen till Skåne om både artisternas boende och resor när det gäller Sweden Rock. Inte en enda stjärna väljer att landa eller att bo i Ronneby. Festivalens stora dragplåster Ozzy Osbourne flyger till Kristianstad.

– Det känns bra. Det är flera stora stjärnor som har valt vår flygplats genom åren, säger Jörgen Stålhammar som är flygplatschef i Kristianstad.

Hur förbereder ni Ozzys ankomst?
Han kommer när vi har stängt. Men det är inga problem. Vi har rockfantaster som jobbar här som gärna ställer upp, säger han.

– Att Ozzy Osbourne och Joan Jett väljer att landa i Kristianstad är inte så konstigt, det handlar naturligtvis om avståndet till festivalområdet, det är nära till Sölvesborg, säger flygplatschefen Jörgen Stålhammar.

De flesta riktigt stora banden landar annars antingen på Kastrup eller i Malmö.

Ingen artist
Om man tittar på boendet och backar några år i tiden så valde artisterna under det absoluta toppskiktet ofta att bo på Ronneby brunn. I år bor ingen artist där. Blekinge förlorar alltså även kampen om boendet till Skåne. Det är Kristianstad eller Malmö har tagit över.

Mona Grönkvist som är chef för Ronneby Airport sneglar lite avundsjukt mot konkurrenten, flygplatsen i Kristianstad.

– Alla passagerare är välkomna hit. Jag är lite avundsjuk på att Ozzy Osbourne väljer Kristianstad. Hade han landat här hade jag nog gått ut och hälsat på honom.

Henrik Olsson
hyenrik.olsson@sr.se