Okänd sköt mot lägenhet i Åstorp

ÅSTORP. Ett flerfamiljshus i Åstorp besköts sent på tisdagskvällen med minst fem skott från en pistol eller ett automatvapen.
En balkongdörr på andra våningen träffades och polisen hittade fyra kulor i dörren och fönsterkarmen. I balkongen ovanför fanns två kulhål. Fem tomhylsor fanns på marken nedanför huset.

Kvinnan som bor i lägenheten är helt oförstående till det som hänt och säger sig inte ha några ovänner eller känna någon som kan ha skjutit.
Enligt uppgift är en av polisens teorier att gärningsmannen kan ha tagit fel på adress.
– Men det vet vi ännu inte. Vi har ännu ingen aning om vad som ligger bakom skjutningen, säger Charley Nilsson, informationsansvarig på polisen i nordvästra Skåne.

Vittnen säger sig ha hört sex eller sju skott avlossas och också sett en mindre röd bil i närheten av huset.

Polisens tekniker blev klara med sin undersökning av platsen på onsdagen, men om den lett fram till några spår efter den som beskjutit lägenheten vill man inte berätta i nuläget.

Samtidigt har en rad vittnesförhör också hållits under dagen. Vittnen har uppgett att sex eller sju skott avlossades, skott som träffade dörrar och fönsterkarmar på den beskjutna fastigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".