Siw Persson åtalas inte

Överåklagare Christer van der Kwast lägger ner förundersökningen mot riksdagsledamoten Siw Persson från Höganäs.
Hennes beskyllningar mot polis och åklagare i Skåne var utan substans. Men det går inte att styrka att Siw Persson själv förstått att de var sanningslösa, enligt överåklagarens beslut. I sitt beslut skriver Christer van der Kwast att delar av Siw Perssons beskyllningar kan inge allvarliga betänkligheter när det gäller riksdagsledamotens verklighetsförankring och förmåga till rationella överväganden. Anklagelserna handlade om att åklagare och polis i Skåne medvetet agerat för att stödja personer som förföljde Persson och hennes väninna. Vidare anser van der Kwast att Siw Perssons bristande juridiska insikter kan ha påverkat den tolkning av sammanhang som ligger bakom en del av hennes påståenden. - Jag konstaterar att van der Kwast inte vågade fortsätta för då hade han riskerat att ännu fler handlingar kommit fram som visar vilka oerhörda rättsövergrepp jag blivit utsatt för, kommenterar Siw Persson beslutet att lägga ner förundersökningen.

Bakgrund

Före detta folkpartisten Siw Persson valdes in i riksdagen 1985. Mest känd för den breda allmänheten blev hon för sin kamp mot kriminella mc-gäng.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista