Överklagar mordbrandsdom

HÄSSLEHOLM. Den 48-årige man som i förra veckan dömdes för mordbranden på Stallmästargården i Hässleholm överklagar nu domen på sex års fängelse.
Tingsrätten fällde honom för grov mordbrand och för att ha hotat kommunalrådet Bengt Andersson.

I tingsrätten kallade åklagaren vittnen som uppgav att de sett mannen starta branden på Stallmästargården och vittnen som sade att mannen varit i stadshuset och hotat kommunalrådet. Men mannen nekade till anklagelserna. Han uppgav att han inte befunnit sig vid Stallmästargården eller i stadshuset.

Vid tiden för branden säger han sig ha varit i sin bostad i ett samhälle utanför Hässleholm. Hans advokat pekar också på att bevisen är bristfälliga. Bland annat är det inte fastställt att branden var anlagd.

Tingsrättens dom på sex års fängelse är minimistraffet för grov mordbrand. Men rätten var inte enig. Rättens ordförande ville döma för mordbrand av normalgraden. Och nu får alltså hovrätten pröva målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista