Kurs lockar kommunalare till högskola

LUND. 75 procent av de kommunalare som deltagit i en förberedande högskolekurs vid Lunds universitet i våras har sökt in till högskolan efter kursen. 
Målet för samarbetet mellan Lunds universitet och fackförbundet Kommunal har varit att få fler av fackförbundets medlemmar att våga läsa på högskolan.

Den förberedande kursen ges på internet och lär bland annat ut studieteknik och hur en högskola fungerar.

Det är annars svårt att locka kommunalt anställda att se högskolan som ett alternativ om man vill vidareutbilda sig, särskilt dom redan jobbat några år. Intervjuer har visat att högskolevärlden verkar främmande och många tycker dessutom att dom är för gamla.
Men med hjälp av en prova på kurs, hoppas kommunal och Lunds universitet att man ska locka fler kommunalare till högskolan.
Kursen ges på internet och lär bla ut studieteknik och  hur en högskola fungerar.
- Dessutom är det obligatoriskt att besöka en högskola, nånting som blivit en aha-upplevelse för flera kursdeltagare, säger Eva Wigforss, projektledare vid Lunds universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista