Fängelse för hustrumord

En 44-årig Landskronabo som i augusti förra året mördade sin före detta hustru dömdes i dag till tio års fängelse och livstids utvisning.
Enligt åtalet mördades den 39-åriga kvinnan genom strypning. Hon hittades död den 15 augusti förra året i närheten av motorvägen E 6 söder om Landskrona. Kvinnan hade tidigare anmält sin make för misshandel och olaga hot och misstankarna riktades tidigt mot den nu morddömde 44-åringen. Efter mordet efterlystes maken. Han greps av tysk polis i januari i år i en flyktingförläggning i Hamburg där han sökte politisk asyl. Mannen kommer från Iran, liksom den döda kvinnan, och har bott flera år i Sverige. Han har tidigare dömts till sammanlagt ett år och åtta månader i fängelse för misshandel av två andra före detta hustrur, även de från Iran. En av dem hade vädjat till Migrationsverket om att inte låta mannen hämta en tredje hustru från Iran, men fick inget gehör.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".