Eslöv

Skjuten pojke fortfarande nedsövd

1:33 min

Den 16-årige pojke som sköts på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Eslöv i helgen, ligger fortfarande nedsövd på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Pojken är allvarligt skadad, men enligt sjukhuset är läget för honom stabilt. Larmet om att han skjutits kom strax före klockan 19 i lördags kväll. Han fördes till sjukhus där han opererades.

– För mig framstår detta som någon sorts vansinnesdåd, när en totalt oskyldig ung man blir skjuten, säger Rolf Beckman, vd för VOB Syd som driver boendet. 

Lite mer än en timme efter larmet greps en 19-årig man, misstänkt för medhjälp till mordförsök. Sent på natten mot söndagen greps en 21-årig man, misstänkt för själva mordförsöket. Bägge förnekar brott.

19-åringen har sagt till polisen att han var där, men att han inte sköt och att han heller inte vet om 21-åringen gjorde det. Något vapen har polisen än så länge inte hittat.

Exakt vad som hände är oklart. Det finns rutiner på boendet för hur pojkarna där får ta emot besök. Bland annat måste alla besökare anmälas i förväg och det får inte finnas fler än fyra besökare samtidigt på boendet. Varken 19-åringen eller 21-åringen var anmälda som besökare utan kom enligt Rolf Beckman bara dit.

Under helgen uppgav Skånepolisen att skottlossningen kan hänga ihop med narkotika på något sätt, men enligt Rolf Beckman finns inga problem på boendet med droger. 

– Nej, det gör det inte. Polisen kan ju veta saker som inte jag vet. Men vad jag känner till har vi inte det, säger Rolf Beckman.