Helsingborg

HIF förlorade borta

De svenska mästarna Helsingborgs IF förlorade på bortaplan i en betydelselös match mot Gelfe. Matchen slutade 2-0 till Gefle och var den näst sista allsvenska matchen för säsongen.

Radiosportens Magnus Wahlman valde lagens lirare:
Gefle: Jakob Orlov
Helsingborg: Rachid Bouaouzan

Hittills har Theorin varit hundraprocentig vad gäller straffar i allsvenskan. Under måndagen gjorde han sitt fjärde straffmål för säsongen när han dundrade in det avgörande 2-0-målet i den 61:a minuten.

Lika effektiv var däremot inte Geflemittbackens lagkamrat Jakob Orlov. När Helsingborg behöll en handfull ordinarie spelare utanför startelvan var det Gefle som skapade det mesta och det bästa i chansväg. Orlov var stor målsumpare i första halvlek när han missade två, till synes, öppna lägen.

Men tredje gången gillt, som det heter - Orlov fick revansch på sig själv när han prickade in ledningsmålet bara sekunder före pausvilan.

Det nyblivna svenska mästarlaget skapade inte särskilt mycket och när Daniel Theorin satte det där straffmålet i andra halvlek dödade han samtidigt matchen.

Vid straffsituationen tilldelades dessutom Joseph Baffo rött kort och det blev en för brant uppförsbacke för Helsingborg.

Matchen slutade 2-0 - det är första gången den här säsongen som Helsingborg går mållöst från en förlustmatch.

Radiosporten/TT
fotboll@sr.se