Fotbollsallsvenskan

Matchen mellan MFF och HIF avbruten

Toppmötet mellan MFF och HIF ikväll har avbrutis efter en åskådare sprang in på planen och knuffade till Helsingsborgs målvakt.

Kvällens derby mellan MFF och HIF i Malmö har varit kantad av oroligheter. Tidigare i kväll omhändertogs ett 50-tal supporters efter ett bråk vid en pizzeria i Malmö.

När matchen sedan börjat och HIF gjorde 0–1 kastades knallskott mot Pär Hansson i HIF-målet. Hansson lämnade målet och sjönk ihop knästående medan han tog sig för huvudet.

Då sprang en man som stod i MFF-klacken in och måttade ett slag mot Pär Hansson och knuffade sedan till honom.

Polis rusade till och grep mannen. Matchuret stod då på knappt 40 minuter. Lagen och domaren Stefan Johannesson lämnade planen och ett sammanträde vidtog mellan matchdelegat, polis, domare, och ägarna till stadion. Samtalen beräknades vara 20 minuter

Enligt uppgifter till Canal Plus har Hanssons trumhinnor inte skadats, men han har drabbats av tinnitusliknande symptom.

Malmös tränare Roland Nilsson beklagar incidenten.

– Tyvärr är det fotbollen som får lida vid sådana här dumdristigheter. Jag bara hörde att det small och att Pär hukade sig ner. Sedan såg jag en person som i lugn och ro gick igenom alltihop fram till Hansson och måttade ett slag, det är förbaskat tråkigt. Det här är en match som alla vill spela med härlig atmosfär, så händer det här. Det är för jävligt, säger Nilsson till Canal Plus.

Strax efter klockan 20:00 kom beslut om att skandalmatchen mellan MFF och HIF inte kommer att återupptas.

Ekot/TT