1 av 2
ÖVK tränar i Örkelljunga idrottshall. Foto: Roger Bengtsson/Sveriges Radio
2 av 2
Martin Olafsen, tränare för ÖVK. Foto: Roger Bengtsson/Sveriges Radio
Örkelljunga

Ny hall ett måste

1:26 min

Kommunen måste bygga en ny idrottshall i Örkelljunga, annars är volleybollen på elitnivå hotad. Det menar Örkelljunga volleybollklubbs tränare Martin Olafsen, som därmed sätter ytterligare press på kommunen inför vinterns eventuella beslut om en ny idrottshall i centralorten.

– Det är den största begränsande faktorn för vår utveckling. Ingen ny hall innebär ingen framtid för volleyboll i Örkelljunga, säger Martin Olafsen.

Olafsens utspel sätter ytterligare press på politikerna i örkelljunga kommun. En kommunal arbetsgrupp har redan förordat en ny hall, frågan är bara om en majoritet av politikerna är redo att plöja ner 40 miljoner kronor i ett nybygge.

– Många har sagt i sina vallöften att de vill prioritera en ny hall, nu är det dags att infria de löftena

Örkelljungas idrottshall byggdes i början på sextiotalet och varje år måste Örkelljunga ansöka om dispens från volleybollförbundet för att det är för lågt i taket.

– Vi måste ha en arena med evenamang, konserter, interaktion, träningsmöjligheter för barn, innebandy. Vi måste göra oss intressant som kommun och då måste vi ha en bättre samlingspunkt, säger Martin Olafsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista