Örkelljunga

Ny hall ett måste

1:26 min

Kommunen måste bygga en ny idrottshall i Örkelljunga, annars är volleybollen på elitnivå hotad. Det menar Örkelljunga volleybollklubbs tränare Martin Olafsen, som därmed sätter ytterligare press på kommunen inför vinterns eventuella beslut om en ny idrottshall i centralorten.

– Det är den största begränsande faktorn för vår utveckling. Ingen ny hall innebär ingen framtid för volleyboll i Örkelljunga, säger Martin Olafsen.

Olafsens utspel sätter ytterligare press på politikerna i örkelljunga kommun. En kommunal arbetsgrupp har redan förordat en ny hall, frågan är bara om en majoritet av politikerna är redo att plöja ner 40 miljoner kronor i ett nybygge.

– Många har sagt i sina vallöften att de vill prioritera en ny hall, nu är det dags att infria de löftena

Örkelljungas idrottshall byggdes i början på sextiotalet och varje år måste Örkelljunga ansöka om dispens från volleybollförbundet för att det är för lågt i taket.

– Vi måste ha en arena med evenamang, konserter, interaktion, träningsmöjligheter för barn, innebandy. Vi måste göra oss intressant som kommun och då måste vi ha en bättre samlingspunkt, säger Martin Olafsen.