Just nu

Eslöv

Skjuten 16-årig dog av sina skador

1:32 min

Den 16-årige pojke i Eslöv som blev skjuten på ett boende för ensamkommande flyktingbarn, har avlidit av sina skador.

Förra lördagen fick polisen larm om att en 16-årig pojke på ett flyktingboende hade blivit skjuten i huvudet. Pojken har sedan dess vistats på sjukhus och varit nedsövd men han avled igår kväll på grund av sina svåra skador.

Två män, 19 och 21 år gamla, har sedan innan suttit häktade misstänkta för mordförsök. I lördags häktades ytterligare en man misstänkt för medhjälp.

– Det är en 22-åring, hemmahörande i Eslöv och han är känd av polisen sedan tidigare, berättar Karin Anvedal Malm som är informationsansvarig på polisen i mellersta Skåne.

Mer vill polisen inte säga, utan de fortsätter att vara förtegna om vad det egentligen är som har hänt på boendet. Nu, när 16-åringen har avlidit, ska alla tre männen häktas om. Två av de misstänkta för mord, en misstänkt för medhjälp till mord.

Det är den stora skillnaden med tanke på att 16-åringen inte klarade sig. Annars fortsätter polisens utredning som tidigare.

– Här är väldigt mycket förhör och alla kommer att höras om. Man fortsätter också med vittnesförhör men här är mycket med förundersökningsekretess så det är inte mycket vi kommer att gå ut med, säger Karin Anvedal Malm.

Men hur påverkas utredningen av att pojken har avlidit?

– När det gäller utredningsbiten så blir det ingen skillnad alls.