Bankrånare dömda

De tre män som rånade Kristianstads Sparbank på Långebro i Kristianstad i januari dömdes i dag för rån - den fjärde inblandade dömdes för medhjälp.
De tre rånarna fick tre års fängelse vardera. Den man som var chaufför och dömdes för medhjälp fick två år och åtta månader. Alla fyra utvisas också från Sverige på tio år. Sparbanken på Långebro rånades den 17 januari. Rånarna var beväpnade med tårgaspistoler och döms också för vapenbrott. När rättegången hölls för två veckor sen erkände alla fyra att de varit med om rånet. Rättegången kom därför att handla mycket om huruvida rånet var grovt eller inte. Åklagaren yrkade på grovt rån, eftersom han menade att de tårgaspistoler som rånarna hotade kassörskorna med faktiskt kan vara livsfarliga om de avfyras på nära håll. Men tingsrätten gick inte på åklagarens linje. Tre av männen dömdes för rån av normalgraden och den fjärde för medhjälp till rån. Han var aldrig inne på banken. De fyra kommer från samma stad i Vitryssland. De ska tillsammans betala 45.000 kronor till Kristianstads Sparbank. Kassörskorna som arbetade när rånet begicks får också skadestånd för kränkning och sveda och värk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".