Gården där mordet ägde rum. Foto: Lasse Olsson/Sveriges Radio
Viken

Nya tips om mordet i Viken

Patrik Hekkala rapporterar
1:40 min

Polisen undersöker nu omfattande diesel och svartspritsaffärer i samband med mordet på en 53-årig grönsaksodlare i Viken. Enligt utredare som jobbar med fallet ska dieselaffärerna ha en koppling till Malmö och Landskrona.

Det var under midsommaraftonens förmiddag i Viken som den 53-årige trädgårdsmästaren hittades mördad i sovrummet.

Tills nu har polisen inte haft så många spår och varit förtegen om vad som hänt. Men nu tror de att den mördade 53-åringen haft omfattande diesel och svartspritsaffärer. Folk har tankat såväl bilar och barskåp på gården. Och det handlar om stora summor som har kopplingar till såväl Malmö och Landskrona hållet.

Tidigare har också en nära bekant till den mördade 53-åringen dömts till fängelse för smuggling av svartsprit.

Och det är inte första gången som polisen bedriver en omfattande mordutredning i Viken. 2009 dog 53-åringens bror och dennes särbo. I det fallet misstänkte man först mord, men sen var det en olycka. 2007 hittades också en gästarbetare död på den mördade 53-åringens gård. Tragiskt men ett märkligt sammanträffande.

Samtidigt som polisen fortsätter att se om det var diesel och svartspritsaffärerna som ledde till att 53-åringen mördades, så söker de fortfarande en flicka som ska ha setts i anslutning till brottsplatsen och en mörk Mercedes med tonade rutor, som enligt vittnen har kört i närområdet.

Och efter att TV3 efterlyst tog upp fallet i onsdags, så har det också kommit in en rad nya tips, enligt polisen som fortfarande önskar att fler ska höra av sig om de sett eller hört något om mordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".