För många studenter leder till för dåligt brandskydd. Foto: Patrik Hekkala/Sveriges Radio
Helsingborg

Studenterna får inte plats på Campus

Studenten:”Föresläsningssalarna räcker inte till”
1:30 min

Studenterna på Helsingborgs Campus har fått nog. Det är för trångt på skolan och nu vill man ha en förändring. Rektorn lovar en rejäl översyn.

– Det största problemet är att föreläsningssalarna är för små. Eleverna får inte plats, säger Marjorie Spangler, vice ordförande för Samhällsvetarekåren vid Lunds universitet.

Marjorie Spangler menar att det är så trångt just nu på Campus att biblioteket är för litet och att man till och med måste ta in extra stolar till läsesalarna för att alla ska rymmas. Något som är förbjudet och gjort att skolans interna brandansvariga har talat om att brandsäkerheten inte är i ordning.

– Första målet är att vi ska göra en del förändringar redan till årsskiftet för att försöka den akuta frågan med undervisningslokaler och sen steg två innebär att vi då gör en större översyn, där tanken är att vi ska kunna bygga om här nästa år, säger Jesper Falkheimer, rektor på Campus i Helsingborg.

– Vi är medvetna om problemen. Campus Helsingborg har växt väldigt snabbt på så att det har uppenbart blivit lite växtvärk på kort tid.

Samtidigt så väntas ytterligare elever 2013. Något som också kommer att skapa problem, och inte bara för Campus. Men också för Helsingborg om man tänker på bostadssituationen som helhet.

– Bättre sent än aldrig. Och jag hoppas vi kan komma fram till någon tillfällig lösning, säger Marjorie Spangler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".