Wandy Christensen. Arkivbild. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
Kristianstad

Faktum Skåne ett faktum i Skåne

Faktum-säljare: ”De tycker den är bättre”
1:34 min

Efter turbulensen kring gatutidningen Aluma, så startades en skånsk variant av tidningen Faktum med ursprung i Göteborg. Wandy Christensen har sålt Aluma i många år men har nu gått över till Faktum.

– När jag står med den i handen så tycker jag att den har ett bättre utförande. Det finns mer att läsa som handlar om just hemlösa, säger Wandy Christensen. 

Efter att en kontroversiell chef med kopplingar till Livets Ord tillsats i Aluma valde många av de anställda journalisterna att sluta och Aluma gick en kort tid senare i konkurs. 

Istället startades Fakutm Skåne upp, en skånsk version av originaltidningen från Göteborg. Många av journalisterna som skrev för Aluma jobbar nu på Fakutm Skåne och många av försäljarna har i samma veva också de bytt tidning. Och från dem som köper tidningen får Wandy Christensen positiva reaktioner. 

– De tycker att den är bättre. Jag kan tänka mig att i och med att det är första numret så tror jag den kommer bli bättre och bättre när de får mer kött på benen. Den går mer på just vad som berör just oss hemlösa, säger Wandy Christensen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".