Skolpolitiker inleder samarbete

TOMELILLA/SIMRISHAMN. De socialdemokratiska skolpolitikerna i Tomelilla, Simrishamn och Sjöbo föreslår ett omfattande samarbete mellan de tre kommunerna i skolfrågor.
I dag presenterade de en gemensam valplattform inför valet 2006.

De socialdemokratiska skolpolitikerna vill genom samarbetet sätta barnen i centrum.
- Huvudmotivet är inte att spara pengar utan tvärtom att satsa på barnen, säger skolpolitikern Christer Grankvist (s) i Simrishamn.
Med en gemensam nivå för interkommunal ersättning ska ingen av kommunerna vinna eller förlora på enskilda elevers val, föreslår man. Och genom att samarbeta kring specialistfunktioner hoppas man kunna höja kvalitén i skolan.
Gemensamt för Simrishamn, Tomelilla och Sjöbo är det stormat en hel del inom skolan på senare tid. Det gäller inte minst Tomelilla och Simrishamn. Liksom att kommunerna är borgerligt styrda med moderater i toppen. Någon som definitivt hjälpt till föra de socialdemokratiska skolpolitikerna närmarna varandra).
- Hittills har man inte lyssnat på oss, säger Tina Bergström-Darell (s) i Tomelilla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista