Sparkad chef fick jobb hos Peab

En av de chefer som NCC sparkade i samband med att asfaltkartellhärvan rullades upp inom företaget har fått ett nytt högt chefsjobb - hos konkurrenten Peab i Förslöv.
Enligt NCC kände den nuvarande Peab-chefen till vad som försiggick i Linköping, där sju före detta NCC-anställda står åtalade för grova bedrägerier mot sin tidigare arbetsgivare. I egenskap av högre chef hade han en del av det övergripande ansvaret, därför fick han sparken i julas när NCC gjorde en intern utredning. Peab tog inga referenser från NCC innan mannen anställdes, utan litade på hans ord om att han blev av med jobbet i samband med en vanlig omorganisering. Enligt Peabs Sverigechef Göte Brännvall är saken ändå ''noga utredd''. - Jag har inte pratat med konkurrenten om det här. Men vår uppfattning i dag är att vi inte har anställt någon som varit inblandad i någon kartell. Vad jag förstår hade han inte ett dugg med den frågan att göra, säger Göte Brännvall till TT. Samtidigt uppger Peab att man har hittat tecken på olaglig kartellsamverkan i Peabs asfaltsdel och underrättat Konkurrensverket om det. Peabs jurist skickade i går in uppgifter från företagets interna kartellutredning där hon rekommenderar myndigheten att kalla ''vissa personer'' inom företaget till förhör.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".