Klippan

Inget avtal och inget timmer

1:35 min

Trafikverket har byggt en timmerterminal på kommunens mark i Klippan. Men det finns inga skriftliga avtal trots att den stod klar i våras, och den används fortfarande inte.

– Vi har ännu inte sett att terminalen används på något sätt och vi har inte heller hört någonting från Trafikverket om vad deras planer med terminalen är, säger Klippans kommuns tekniske chef Björn Pettersson. 

Innan timmerterminalen byggdes hade Trafikverket däremot kontakt med kommunen. Då ville de till och med att kommunen skulle sköta driften av den.

– Vi har varken sagt ja eller nej i den frågan utan räknade med att vi skulle lösa detaljerna i kommande diskussioner som vi faktiskt inte har haft. säger Björn Pettersson. 

Det har alltså varit tyst från Trafikverket och timmerterminalen står tom och öde bakom en stor grind låst med hänglås. Flera företag har hört av sig till Klippans kommun och frågat om de kan använda den. Men kommunen har inga svar att ge, och det känns rätt så genant tycker Björn Pettersson. 

Nu kan emellertid en ändring vara på gång. Patrik Jargenius på Trafikverket förklarar att det beror på omorganisationer att det inte hänt något i Klippan. Men nu ska han ta kontakt. Då vill han samtidigt diskutera några andra frågor. Bland annat kommunens krav på att gångvägen mellan järnvägsstationen i Klippan och Åbytorps industriområde ska öppnas igen. 

När det gäller timmerterminalen säger han att den för övrigt inte var helt klar förrän efter sommaren. Men Björn Pettersson på Klippans kommun är ändå frågande till att den står oanvänd. 

– Jag vet inte vad vi ska tycka om det hela men det verkar ju inte rationellt, säger han.