Sweden Rock

I sommar kommer Bach

Kanadensiske heavy metalsångaren Sebastian Bach är senaste tillskottet till Sweden Rock-festivalens redan digra programutbud.

Sebastian Bachs färgstarka och mångfasetterade karriär satte fart när han som 19-årig sångare med tryck i piporna och upproriskt lynne blev medlem i New Jersey-bandet Skid Row. Gruppen fick en smakstart med det självbetitlade debutalbumet innehållande tidlösa rockklassiker som ”18 and life”, ”Youth gone wild” och ”I remember you”.

Med den tuffare uppföljaren ”Slave to the grind” gjorde bandet anspråk på att ta över kronan efter Guns N’ Roses, men Bach och Skid Row gick i stället skilda vägar efter tre album.

Musikalstjärna på Broadway
Under början av 2000-talet inledde Bach, vid sidan av en lågmäld solokarriär som rocksångare, en uppmärksammad karriär som musikalartist på Broadway. Med stora roller i långkörare som ”Jekyll & Hyde”, ”Rocky horror show” och ”Jesus Christ superstar” bekräftade Bach både sin musikaliska och skådespelande bredd.

För fyra år sedan återvände han med besked till hårdrocksscenen med soloalbumet ”Angel down”, där kompisen Axl Rose medverkar på tre spår. Uppföljaren ”Kicking & screaming” släpptes i höstas och innehåller även den alla de kännetecken som har gjort Sebastian Bach till en av historiens mest karismatiska underhållare: hård melodisk hårdrock varvad med undersköna ballader.

Källa: Sweden Rock

Hittills klara band

Mötley Crüe (US)
Lynyrd Skynyrd (US)
Sebastian Bach (CAN)
Blue Öyster Cult (US)
Dimmu Borgir (N)
Symphony X (US)
Edguy (DE)
Gamma Ray (DE)
Danko Jones (CAN)
Exodus (US)
Electric Boys (S)
Slade (UK)
Tygers of Pan Tang (UK)
Girlschool (UK)
Pentagram (US)
Saint Vitus (US)
Bonafide (S)
Hell (UK)
Sacred Reich (US)
Graveyard (S)
Nationalteatern (S)

Totalt kommer 70 band

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.