Tomelilla

Tingvalla Nöjes AB i konkurs

Det bolag som arrangerat danser och fester på nöjesplatsen Tingvalla utanför Tomelilla det senaste året har nu begärts i konkurs - med skulder på nästan en halv miljon.

Fordringsägarna står på kö till företaget Tingvalla Nöjes AB. Det är elleverantörer, telebolag, ölleveranser och artister som inte betalats. 

Totalt uppemot en halv miljon obetalda kronor och nästan 300 000 av dem är företaget skyldigt Skatteverket för obetald skatt. Och därför har nu Skatteverket lämnat in en konkursansökan till Ystads Tingsrätt. 

Dessutom har de inte betalt hyran som under högsäsong ligger på 50 000 kronor i månaden. Men de pengarna räknar Tingvallas ägare Tobias Ekman och Philip Liedberg som förlorade säger Liedberg till nyheterna. 

Philip Lieberg driver flera krogar i Ystad och Tobias Ekman har tidigare ägt Tosselilla sommarland. De båda köpte Tingvalla hösten 2010. Då hade det klassiska dansstället gått i konkurs en gång och när nu även bolaget som hyrt in sig för arrangemang gått i konkurs så har Ekman och Liedberg beslutat sig för att driva verksamheten själva. Så än är det inte slutdansat på Tingvalla. 

Nyheterna har sökt företrädare för Tingvalla Nöjes AB utan resultat.