Vägprojekt längs E22 i Skåne senareläggs nu

Saabsatsning senarelägger vägprojekt

SKÅNE. Det blir bland annat E22 i Skåne som får stryka på foten när regeringen satsar på vägbyggen för att stödja Saab Automobile i Trollhättan.
Trafikplats Lund södra, förbifarterna vid Fogdarp och Linderöd samt sträckan mellan Sätaröd och Vä senareläggs.

De här projekten har tidigare funnits med i den nationella vägplanen men hamnar nu utanför ramen. Enligt Skånes vägdirektör Susanne Lindh blir de nu verklighet först närmare år 2015.

Kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad, Heléne Fritzon (s), säger att hon har full förståelse för att regeringen måsta göra något för att rädda Saab i Trollhättan.
– Men det som är allvarligt är att det som blir utveckling på en ort blir avveckling på en annan. Det som händer nu är att vi tar kontakt med regeringen och även våra lokala riksdagsledamöter, säger Heléne Fritzon.

Och en av de lokala riksdagsledamöterna, Christer Nylander (fp), har redan hunnit ut med ett pressmeddelande.
– Jag är väldigt förvånad och mycket besviken över regeringens förslag att ta pengar från skånska vägsatsningar till att stötta Trollhättan, skriver Nylander.

I dag tisdag lämnar han in en interpellation till infrastrukturministern där han vill ha besked om vad regeringen tänker göra så att E22 ändå kan byggas ut inom en snar framtid.
Christer Nylander efterlyser också möjligheter till en alternativ finansiering av utbyggnaden.
– Skåne behöver en utbyggnad av E22 för att fungera ordentligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".