LB-Hus i Bromölla. Foto: Karin Wrangborg/Sveriges Radio
Bromölla

Sista dagen att lämna bud på LB-hus

1:36 min

I eftermiddag går tiden för att lämna anbud på LB-hus ut. Sedan Bromöllaföretaget gick i konkurs har konkursförvaltaren jobbat för att hitta en köpare till företaget. Intressenter har funnits - och finns, säger Mikael Kubu som är konkursförvaltare.

– Vi uppfattar det som att intressenterna är fortsatt intresserade av att förvärva rörelsen, säger Mikael Kubu på Ackordscentralen.

Det är lite mer än en månad sedan småhustillverkaren LB-hus med huvudkontor i Bromölla lämnade in sin konkursansökan. Och en köpare söks av konkursförvaltaren.

Några bindande bud hade han inte fått på torsdagseftermiddagen, men det är inget som oroar.

– Det har vi inte fått, men det är normalt att sånt här kommer i sista stund.

Tidsgränsen för intressenterna att lämna bindande bud är satt till klockan 17 på fredagseftermiddagen. Och på måndag fortsätter processen.

– Sen kommer vi gå igenom buden och se om det finns anledning att diskutera ytterligare med intressenterna. Det är vår förhoppning att vi ska kunna komma till ett avslut och ingå ett avtal med en slutlig köpare så fort som möjligt, säger konkursförvaltaren Mikael Kubu.

Karin Wrangborg

karin.wrangborg@sverigesradio.se
044-775 12 49

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista