Markus Nilsson, klubbchef och Ralf Widlund, ordförande i Vittsjö GIK. Foto: Agnes Henriksson/Sveriges Radio
Vittsjö

Här blir Vittsjö IP allsvensk arena

1:45 min

Vittsjö idrottsplats ska bli fullgod allsvensk arena med plats för 1500 åskådare. Men med bara tre veckor kvar till premiär är den nya arenan långt ifrån klar.

Byggchefen tvekar på om arenan står helt färdig till hemmapremiären, men klubbledningen slår ifrån sig. Inget kan gå fel nu, och framför allt får inget gå fel.

Men än så länge är idrottsplatsen alltså en byggarbetsplats. Bortamöte mot Umeå den nionde april inleder säsongen för Vittsjö GIK, som senast i veckan gjort klart med två nyförvärv – varför så sent inpå?

– Vi har velat hitta karaktärer som trivs med vår underdogmentalitet och som kan tänka sig att bo i en liten ort som Vittsjö, med 1600 invånare, säger blott 23-årige klubbchefen Markus Nilsson, som liksom tränare Thomas Mårtensson och flera spelare tidigare haft sin hemvist i grannklubben Kristianstad DFF.

Hur kommer derbyna att bli, blir det hatmatcher?

– Nej, det tror jag inte. Men jag vågar nog sticka ut hakan och säga att det blir årets idrottshändelse i nordöstra Skåne, säger Markus Nilsson.

Vittsjös första hemmamatch på nya arenan blir den femtonde april, då mot en annan allsvensk nykomling, AIK.

Arenan är bekostad av ett kommunbidrag på sju miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista