Stefan Lundberg och Lars Sturesson på plats på Tivoliparkens scen. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio
Kristianstad

Kristianstadsdagarna förvandlas till SommarKristianstad

SommarKristianstad - så heter det nya programmet som ska ersätta Kristianstadsdagarna i sommar. Musik- och nöjesevenemang kommer hålla på under sommarmånaderna med hjälp av kommunen och andra föreningar.

Än är inte allting klart men gamla klassiker såsom rockfestivalen Tivolirock kommer gå av stapeln som vanligt.

Anledningarna är flera till att Kristianstadsdagarna inte kommer bli av i sommar. Det byggs om på flera ställen i centrala Kristianstad, men också att den tidigare arrangören Arenabolaget inte kommer vara med och finansiera evenemanget har påverkat beslutet att ställa in Kristianstadsdagarna. Det nya sommarprogrammet planeras fortfarande, men vissa saker har man redan bestämt.

- Där kommer bli ett visst fokus på ett par dagar under vecka 28 som är den gamla Kristianstadsdagarna-veckan, säger Henrik Fröberg, kommunens samordnare för SommarKristianstad.

Kommunen kommer hjälpa till med scener och det kommer hållas extra evenemang under denna vecka. Ett evenemang som förknippas nära med Kristianstadsdagarna är rockfestivalen Tivolirock. I år finns inte Arenabolaget som medarrangör längre men ändå kommer Tivolirock gå av stapeln som vanligt.

- Det finns ju lite små förändringar eftersom vi tidigare har haft en samarbetspartner som nu försvinner vilket innebär att klubben får bli lite mer levande och hjälpa till lite mer själva. Men vi tror att det kommer bli en positiv inriktning, säger Stefan Lundberg från kulturföreningen Kid Skreol i Kristianstad som arrangerar Tivolirock.

Ett av de stora numren på Tivolirock i sommar är svenska hårdrocksbandet Mustasch.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista