Kristianstad

Personalansvarig får byta uppgift

1:30 min

Butikskedjan the Spice trees personalansvarige har fått byta arbetsuppgifter efter anklagelser om trakasserier av personalen.

Det är nu två månader sen butikskedjan the Spice Tree anmäldes till arbetsmiljöverket. Tidigare anställda berättade då om arbetspass på 32 dagar i stäck, kränkande behandling och kameraövervakning av personal.

Flera anställda hävdade att de mått för dåligt för att fortsätta i företaget. Efter kritiken har The Spice Tree flyttat personalansvaret från den person anmälningarna gällde. Man har även tillfrågat personalen om fler problem finns.

Arbetsmiljöverket har nu gjort bedömningen att The Spice Tree tagit tag i problemen, och numera har en fungerande arbetsmiljö. Man kommer göra en inspektion längre fram för att kontrollera detta. The Spice Tree har tackat nej till en intervju, men meddelar genom sin advokat Claes Langéen Nilsson att man är nöjd med arbetsmiljöverkets bedömning. Man vill inte gå in på några detaljer i ärendet.

- Det har vidtagits åtgärder, säger han. men vill inte gå närmare in på vad man gjort.

- Det finns inge anledning till det, säger advokat Claes Langéen Nilsson. Arbetsmiljöverkets ställningtaganda är klart och tydligt - vi följer det regelverk som finns, säger han.