Olofström/bromölla

Snart rinner vattnet in i Blekinge

0:58 min

Olofströmsborna är ett steg närmare att i framtiden få sitt dricksvatten från grannkommunen Bromölla. Styrelsen för Olofströms Kraft har under förmiddagen tagit ett beslut att gå vidare med planerna.

När Olofströmmarna om några år vrider på sin vattenkran pekar alltså det mesta på att vattnet kommer från grannkommunen Bromölla.

Dagens inriktningsbeslut ska också tas av kommunfullmäktige, men som mandatfördelningen ser ut där skulle det vara mycket oväntat om man gick emot Olofströms Kraft.

Vägval
Bakgrunden enligt Lars Göran Karlsson (S) ordförande för Olofströms Kraft, är att Olofström står inför något av ett vägval.

Köra vidare med vattnet från sjön Halen och samtidigt renovera sitt gamla vattenverk för över 20 miljoner kronor.

Dyrare vatten
Alternativ två är det som styrelsen för Olofströms Kraft idag röstat för, att gå vidare med planerna på att köpa sitt vatten från Bromölla. En lösning som igen vet vad den kommer att kosta, bara att den blir dyrare än dagens lösning.

– Det är ju ett problem för dem som ska betala, men jag vill betona att det inte kommer att bli särskilt mycket dyrare än idag, säger Lars Göran Karlsson.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se