Jordskalv

Lugnet tillbaka i Thailand

1:24 min

Jordskalvet, och följande efterskalv, i Indiska oceanen fick myndigheterna i flera länder att varna för tsunami. Vattnet steg på sina håll men varningarna har nu dragits tillbaka.

Efter det kraftiga jordskalvet utanför Sumatra tidigare i dag och den följande tsunamivarningen var det många människor i de närliggande länderna som flydde upp i bergen. En av dem är Anders Lager från Lund som bor vid stranden i Phuket.

– Vi har tagit oss från själva stranden i Phuket till ungefär mitt på ön för att känna oss säkrare. När jag stod och stekte köttbullar och min fru satt vid bordet och åt såg vi att fläkten i taket började gunga och blomkrukorna på balkongen började hoppa. Då fattade vi att det var läge att röra på sig.

Vad gjorde ni då?

– Vi packade det vi behövde i en väska och sedan stack vi direkt. Folk flydde staden redan innan det gick någon tsunamivarning. Det var redan fullt på bergskamrarna.

Hur reagerar folk?

– Här är lugnt. När man upplever ett jordskalv här efter den senaste tsunamin här och det i Japan förra året så vet man ju idag vad det innebär.