Skiss över entrén till Sten och Ströms handelsgalleria Östra centrum i Kristianstad
Kristianstad

"Marknaden tål inte två stora köpcentrum"

Sten och Ström: ”Vi får skärpa oss och bygga en bättre galleria”
1:03 min

Det finns inte plats för två stora köpcentrum i Kristianstad. Det menar Christina Blomberg på Steen och Ström som utvecklar Östra centrum.
– Nej, inte i nuläget. Kanske om ett par år.

Planerna på ett köpcentrum i Hammarshus fortsätter precis som planerna på den nya gallerian i Kristianstad centrum. I dag lämnas bygglovsansökan in för gallerian och den 26 juni ska kommunen besluta om ansökan beviljas eller inte med nuvarande underlag. 

– Vi bedömer att marknaden i dag inte tål två stora köpcentrum, säger Christina Blomberg, marketing manager på Steen och Ström.

Hon berättar att företaget har presenterat en marknadsanalys för kommunen.

– Hur de vill agera är upp till dem, säger Christina Blomberg. 

Trots att man från Steen och Ströms sida anser att det inte finns plats för två köpcentrum kommer de inte att backa från projektet. 

– Konkurrens är bra. Blir det något av köpcentret i Hammarshus får vi se till att bygga ett ännu bättre köpcentrum. Dessutom har vi ett bra läge här som vi tror på. 

På kommunen är de bara positiva till den expanderande handeln.

– Vi har gjort ett antal handelsutredningar från kommunens sida. Sen måste Steen och Ström göra sina marknadsundersökningar för att se så att de kan få ekonomi i projektet. Vi tror på Kristianstad och tror att det finns en efterfrågan när det gäller handel, säger stadsbyggnadschef Anders Siversson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".